Kana, Soldaat in vredestijd

Ik ben opgegroeid in Osdorp. Neem lijn een en het is de een na laatste halte. Ik begon mijn middelbare school op het Gerrit van der Veen College. Woonde daar tot mijn elfde. Daarna woonde ik op de Kostverlorenkade in Oud-West, tot mijn 17de. Er was veel gedoe met mijn broertje. Verhuisde naar mijn vader in de Rivierenbuurt in Zuid. Ik begon mijn middelbare school op het Gerrit van der Veen College.
Was vervelend en was meer met andere dingen bezig, ze stuurden me weg. Op het Sweelinck zat ik tussen 99 procent allochtonen. Mijn grootste wens was om weer terug naar het Gerrit van der Veen te kunnen. Haalde mijn Mavo en had goeie cijfers dus dat lukte.
Die laatste twee jaren daar waren de beste jaren die ooit heb gehad. Werkte in die tijd bij de Appie (Albert Heijn).
Mijn dagen waren top. Eten en drinken halen bij de Appie, iedereen wist daar wie ik was. In de tijd hadden ze een regel dat er maar twee scholieren naar binnen mochten, maar ik mocht iedereen meenemen. Samen blowen en hele dagen gamen.
Ik haalde de Havo, het leren ging makkelijk. Echt een toptijd. Op mijn 19de kwam ik bij de Kring werken, iets eerder dan jij. Ik was een brookie. Ik wist niks. Heb daar zo veel geleerd. Die ene keer toen ik dronken van de trap viel.
Ben bijna ontslagen, maar ik wilde blijven. Ik ben verliefd geweest en heb een relatie gehad.
Ik word maar een keer per jaar verliefd. Je ziet meteen of iemand goed is voor reproductie. Goeie genenpoel en BAM.
Je ziet hoe ze oud gaat worden. Ook echt veel liefdesverdriet gehad na die ene relatie. Maar ben er helemaal bovenop.
Ik moet altijd een doel hebben, een draak om tegen te vechten en door te gaan. Een draak om tegen te vechten.
Doel bereikt.
Zwaard in de schede en terug de mist in, de mist van het leven.

‘Kana wat wil je echt doen?’

‘Mijn ding gaat nog komen, ik ben een soldaat in vredestijd’

click to enlarge